Ton y Mariëtte


Emigreren

Wij zijn Ton en Mariëtte Huijskes. In de zomer van 2014 zijn wij vanuit Doesburg met de auto en caravan naar Spanje vertrokken. We zijn geëmigreerd naar Aspe, bij Alicante, om daar een gezellige camperplaats te beginnen; Casa Ton y Mar.

Het idee om te emigreren speelde al een tijd, maar toen Ton zijn baan verloor, was het snel besloten om te gaan. We wilden altijd al naar een warmer land toe, omdat we echte buitenmensen zijn en in Nederland is het vaak slecht weer. Tijd voor een nieuw avontuur!

Waarom Aspe?

In Nederland hebben we veel op internet gekeken voor de omgeving en huizen. Toen we in Spanje kwamen om te kijken, viel Aspe ons al gelijk in de smaak. Aspe ligt nog voor de bergen, wat fijn is aangezien het erachter kouder en vochtiger is. Aspe is een erg leuk plaatsje met veel gezellige parkjes, pleintjes, winkeltjes, barretjes, restaurants en zo voort.

Het is gewoon nog een échte Spaanse stad, waar genoeg te beleven is. In de kleinere plaatsen aan de kust is het ’s winters stil, maar in Aspe is nog alles open.

Het is ook heel fijn dat Aspe zo centraal ligt. Het ligt dicht bij Alicante en dus ook bij het vliegveld en het strand. Bij het vliegveld kunnen gasten voor weinig geld een autohuren, of wij kunnen ze halen en brengen. Ook ligt Aspe dicht bij Novelda en Elx, en relatief dicht bij Valencia en Murcia. De omgeving leent zich voor fietstochten en wandelingen, omdat het behoorlijk vlak is. De heuvels en bergen liggen iets verder, om mooi met de motor doorheen te rijden.

Al deze dingen lieten ons verliefd worden op Aspe.

Net in Aspe

Toen we net in Aspe waren kwamen wonen liepen we ook tegen behoorlijk veel problemen aan. Onze (Belgische) makelaar heeft ons hier gelukkig ook bij geholpen. Het blijkt bijvoorbeeld ook dat er 50 huizen, waaronder de onze, geen stroomaansluiting kunnen krijgen. De stroomkabels had de gemeente afgeknipt omdat er te weinig stroom werd afgenomen. We draaien nu volledige op zonne-energie en we hebben een waterbron in de grond, die ook de behoorlijk wat aandacht nodig had.

Het zwembad hebben we meteen laten vervangen toen we er eenmaal woonden. Er zat eerst een klein en (waarschijnlijk) lek zwembadje in. Nu hebben we een heel mooi en ruim zwembad, met verlichting en al. Echt onze trots! Daarna zijn we aan de toiletgroep en het appartement begonnen. Eerst de toiletgroep, zodat gasten daar al gebruik van konden maken.